Παλαιοκαστρίτσα   

Η κοσμοπολίτικη Παλαιοκαστρίτσα περιλαμβάνεται από πολλές μικρές παραλίες με άμμο και βότσαλο αλλά και βραχώδεις όρμους. Πρόκειται για οργανωμένες παραλίες με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Εδώ μπορείτε να εξερευνήσετε τις σπηλιές που υπάρχουν κατά μήκος της ακρογιαλιάς με τα βαρκάκια που μπορείτε να νοικιάσετε. Επίσης ο βυθός προσφέρεται για καταδύσεις.

Το κέντρο καταδύσεων μπορεί να σας εξοπλίσει με τον κατάλληλο ρουχισμό αλλά και να σας παραδώσει μαθήματα αν είστε αρχάριος. Τα βαθιά και παγωμένα νερά της την καθιστούν ακατάλληλη για παιδιά. Αν δεν έχετε φροντίσει για τη διαμονή σας στο νησί η Παλαιοκαστρίτσα μπορεί να σας φιλοξενήσει στα καταλύματά της.

Εδώ λέγεται ότι υπήρξε το παλάτι του Αλκίνοου στο οποίο φιλοξενήθηκε ο Οδυσσέας και ο γνωστός βράχος με το όνομα μαρμαρωμένο καράβι του Οδυσσέα που κατά τη μυθολογία ο θεός Ποσειδώνας μαρμάρωσε το καράβι των Φαιάκων όταν αντιλήφθηκε ότι είχαν βοηθήσει τον Οδυσσέα να επιστρέψει στην Ιθάκη. Επίσης, ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφτεί το ιστορικό βυζαντινό μοναστήρι της Παναγίας της Παλαιοκαστρίτσας, το οποίο βρίσκεται στα ερείπια οχυρών θέσεων.Photos
Comments


Scroll to top