Τοπικές Γεύσεις

Όπως σε όλο τον ελληνικό χώρο έτσι και εδώ οι λάτρεις του καλού φαγητού θα μείνουν ευχαριστημένοι από την τοπική κερκυραϊκή κουζίνα.

Οι πιο γνωστές νοστιμιές που μπορείτε να δοκιμάσετε στην Κέρκυρα είναι: παστιτσάδα (κοκκινιστό μοσχάρι ή κόκορας με μακαρόνια), στιφάδο, γιουβέτσι, αυγολέμονο με αρνί και  λαιμό γαλοπούλας, σοφρίτο (μοσχάρι με λευκή σάλτσα από σκόρδο και λευκό κρασί), νούμπουλο (φιλέτο καπνιστού χοιρινού), σαβόρο (ψάρι με λευκή σάλτσα από άσπρο ξύδι, σκόρδο και μπαχαρικά), μπουρδέτο (κοκκινιστό ψάρι με πικάντικη σάλτσα), μπιάνκο (μουρούνας ή κέφαλος με κρασί, λεμόνι, πιπέρι, σκόρδο), σαβούρι (τηγανιτό ψάρι με σάλτσα από σκόρδο, δενδρολίβανο, ξύδι, μάραθο), αυγολέμονο σούπα, κότα μπολίδα παραγιομιστή, τσιλίχουρδα, ντόπια λουκάνικα και σαλάμι, βουρδούνι (φτιάχνεται από αίμα, εντόσθια, κρεμμύδι και μπαχαρικά), στραπατσάδα, λαδοτύρι, μανούρι, τσιγαρέλι (χόρτα με σκόρδο και πιπέρι), αγριολάχανα (χόρτα με λάδι, λεμόνι και κρασί), αγιάδα (σκορδαλιά), παστίτσιο της νόνας, κουμ-κουάτ (φρούτο που καταλήγει ως γλυκό του κουταλιού ή λικέρ), φρεσκαμέντα (φρούτο που μοιάζει με αχλάδι με αγκάθια), μάντολες (αμύγδαλα ψημένα με καραμέλα), μαντολάτο (γλυκό με σουσάμι, μέλι, ζάχαρη και ροδόνερο), τηγανίτες, κολομπίνα (τούρτα), συκομαίδα (ξερά σύκα και φιστίκια, φλούδα πορτοκαλιού, μοσχοκάρυδο, μούστος, ούζο, πιπέρι και κανέλα), τζαλέτια (σταφίδα, καλαμπόκι, τηγανητά και πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη), φαγάτσα (τσουρέκι), τζίντζολα (τζίτζιφα ξερά με σταφίδα και σουσάμι), τσιτσιμπύρα (αναψυκτικό με λεμόνι, σιρόπι σταφίδας και τζίτζερ).

Κρασιά που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι τα κόκκινα Πετροκόριθο, Φράουλα, Σκοπελίτικο, Μαρτζάβι, τα λευκά Κακοτρύγης, Μοσχάτο. Άλλα κρασιά είναι Αφιόνη, Ρόμπολα, Πινπινιόλα.


Scroll to top