Πως να έρθω

Η πρόσβαση στο νησί γίνεται είτε οδικώς και στη συνέχεια ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς.

Οδικώς, μπορείτε να μεταβείτε στο νησί με δικό σας όχημα. Θα φτάσετε στην Ηγουμενίτσα και θα μεταβείτε στο ferry boat, το οποίο θα σας μεταφέρει στο νησί με το όχημά σας ή χωρίς αυτό. Εάν έρχεστε από Αθήνα το ταξίδι διαρκεί περίπου 9 ώρες (500χλμ), από Θεσσαλονίκη διαρκεί περίπου 9 ώρες (500 χλμ) και από Πάτρα περίπου 5 ώρες (349 χλμ).

Οδικώς, μπορείτε να φτάσετε εδώ και με υπεραστικά λεωφορεία ΚΤΕΛ, τα οποία πραγματοποιούν καθημερινώς δρομολόγια από και προς ελληνικές πόλεις όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κόρινθος, Πάτρα, Αγρίνιο, Άρτα, Λάρισα, Ιωάννινα. Η διάρκεια του ταξιδιού εξαρτάται από την πόλη που έρχεστε και την απόστασή της από την Ηγουμενίτσα.

Ακτοπλοϊκώς, καθημερινά τακτικά δρομολόγια εκτελούνται από την Ηγουμενίτσα στο λιμάνι της Κέρκυρας και η διάρκεια του ταξιδιού κυμαίνεται από 1 ώρα μέχρι 1 ώρα και 45 λεπτά, ανάλογα με τον τύπο του καραβιού που επιλέγετε. Μπορείτε να επισκεφτείτε το νησί και με δικό σας πλωτό σκάφος. Για τους επισκέπτες του εξωτερικού υπάρχουν οι αναγκαίες τελωνειακές και υγειονομικές αρχές. Μπορείτε να δέσετε στο λιμάνι του ΝΑΟΚ ή στη μαρίνα του Γουβιά. Το λιμάνι της Κέρκυρας συνδέεται ακτοπλοϊκώς με Μπάρι, Ανκόνα και Πρίντεζι, Παξούς, Κεφαλονιά και Αλβανία.

Αεροπορικώς, μπορείτε να μεταβείτε εδώ με δρομολόγια που συνδέουν τον αερολιμένα της Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας» (Γεωγραφικό Μήκος : 19ο 54΄32΄΄, Γεωγραφικό Πλάτος : 39ο 36΄36΄΄) με Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι εταιρείες Ολυμπιακή και Aegean με πτήσεις μπορούν να σας εξυπηρετήσουν με τακτικά δρομολόγια κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Η πτήση από Αθήνα για Κέρκυρα διαρκεί περίπου 55 λεπτά και από Θεσσαλονίκη 45 λεπτά. Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου charter από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες κυρίως από Γερμανία και Αγγλία καταφθάνουν στο νησί.

Με υδροπλάνο μπορείτε να φτάσετε στο νησί από Γιάννενα, Πάτρα και όλα τα Ιόνια νησιά. Η βάση του υδροπλάνου είναι 4 χλμ από το κέντρο της Κέρκυρας στη Μαρίνα Γουβιών.


Scroll to top