Κέρκυρα

Η Κέρκυρα, το νησί των Φαιάκων κατά τον Όμηρο, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του Ιονίου με έντονα στοιχεία των λαών που την κατέκτησαν, όπως οι Ενετοί, οι Άγγλοι και οι Γάλλοι. Τα αξιοθέατά της είναι πολλά και σημαντικά, από το Μον Ρεπό και το Ποντικονήσι έως το Δημαρχείο και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Φημισμένη για την παράδοση στη μουσική, από τις καντάδες έως τη Φιλαρμονική, αλλά και την κουζίνα της με πιάτα όπως η παστιτσάδα και το σοφρίτο.

Η Κέρκυρα είναι γνωστή παγκοσμίως τόσο για την ιστορία της ανά τους αιώνες, όσο και για τον πολιτισμό που έχει αναπτυχθεί. Συνδυάζει το πράσινο με το γαλάζιο, το βουνό με τη θάλασσα. Σε αυτό το νησί συναντάς την εξέλιξη, την παράδοση, την απόλαυση, ακόμα και την υπερβολή.

Η τουριστική περίοδος διαρκεί σχεδόν όλο το χρόνο, αφού ο επισκέπτης μπορεί να λάβει μέρος στο Καρναβάλι της, να οργανώσει τη σχολική του εκδρομή, να θαυμάσει και να βιώσει τα έθιμα του Πάσχα, αλλά και να απολαύσει και να ηρεμήσει ή να ξεφαντώσει στις πολυάριθμες παραλίες της.

Τα καθημερινά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά δρομολόγια διευκολύνουν την έλευση των επισκεπτών απ' όλες τις γωνιές του κόσμου και την καθιστούν έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς για ξένους και Έλληνες.


Scroll to top